Història

La història de la Fira de la Muntanya i el Llibre Vic- Collsacabra, ha nascut de la unió de la Fira de Muntanya de Vic i la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra. Les dues fires s’han unit per donar-li un nou enfoc, per fer-la créixer i mirar cap a nous horitzons.

Cada una d’elles però té la seva història fins a arribar a dia d’avui.

36ª Fira de Muntanya de Vic
Fira de Muntanya de Vic, se celebra des de fa més de 30 anys, aquest certamen, que es va iniciar de la mà del Club Esquí Vic, ha anat cobrint etapes quasi sempre amb un èxit destacat. Tot i que els seus inicis estaven especialitzats amb el món de l’esquí amb el pas dels anys va anar ampliant la seva oferta fins a arribar a aglutinar tot tipus d’expositors relacionats amb l’esport i les activitats a l’aire lliure.

Avui la Fira reuneix el Mercat d’Ocasió, sempre concorregut i amb l’actual conjuntura econòmica del tot necessari, la presentació de nous productes de la mà dels expositors del certamen i tot un seguit d’activitats que reforcen l’oferta comercial i conviden al visitant a gaudir de diferents modalitats esportives.

Des de l’any passat la Fira se celebra juntament amb la Fira del Llibre de Muntanya. Aquesta simbiosi ha reforçat la viabilitat de les dues fires i les ha revitalitzat beneficiant les dues manifestacions. Esperem que aquesta fórmula sigui de futur i possibiliti un cert creixement que pugui conduir la Fira a nous horitzons.

15ª Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra
La gènesi de la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra, es pot situar cap a l’any 2000, quan diverses associacions representatives del Collsacabra (Tavertet, Rupit i L’Esquirol) amb el suport dels ajuntaments, es reuneixen per plantejar diferents actuacions conjuntes. És entre aquestes actuacions que es comença a parlar de la possibilitat d’organitzar una Fira i després de diferents contactes amb entitats excursionistes, editorials, llibreters, administració,… és quan l’any 2002 es decideix impulsar i crear la Fira del Llibre de Muntanya del Collsacabra, una fira que es vol especialitzar en temes de muntanya i lleure a la natura, però a la qual si vol implicar el món cultural català seguint la tradició de l’excursionisme català molt vinculat des de sempre a la preservació de la cultura del país.